Spar på vandet – gode tips til at spare vand og penge

Ønsker du at spare på vandet derhjemme, er der heldigvis rigtig mange ting, du selv kan gøre, så du både sparer penge og vand.

Her i artiklen vil du blive præsenteret for forskellige gode råd, så du kan komme i gang med at spare på dit vandforbrug med det samme.

Det kan først og fremmest være en god ide at kontrollere samtlige vandinstallationer i hjemmet.

Det vil sige, at du blandt andet bør undersøge, om dit toilet er defekt og løber, og det er ikke altid lige nemt. Forsøg dig eksempelvis frem ved at sætte en serviet på den del af kummen, der er tør, og såfremt servietten forbliver tør, ved du, at toilettet er, som det skal være. Bliver servietten til gengæld våd, bør du få repareret dit toilet med det samme, da et løbende toilet kan bruge op til 300 liter vand i døgnet.

Det kan desuden være en rigtig god ide at tjekke dryppende vandhaner, da en dryppende vandhane kan bruge hele 20 liter i døgnet.

Vent med at vaske dit tøj, indtil du kan fylde en hel vaskemaskine 

Der er yderligere mange ting, du kan foretage dig, når det kommer til at vaske dit tøj. Der er rigtig mange danskere, der vasker tøj alt for ofte og desuden kun fylder vaskemaskinen halvt op. Væn dig i stedet til at vaske mindre og vent til, at du kan fylde vaskemaskinen helt op med tøj, inden du vasker.

Dette vil være med til at nedsætte både dit vandforbrug og dit elforbrug markant.

Det kan i forbindelse med dette anbefales, at du altid sørger for at vaske ved den lavest mulige temperatur.

Når du skal børste tænder om aftenen, er der også meget vand at spare, såfremt du begynder at vænne dig til at lukke for vandhanen, mens du børster tænder.

Ydermere kan det bestemt ikke anbefales, at du hver dag tager lange og varme bade, men begynd i stedet på at tage korte bade, og væn dig til at slukke for vandet, mens du tager shampoo og balsam i håret.

Tjek i øvrigt denne test, som lister de mest energirigtige vaskemaskiner i test.

Spar på dit vandforbrug – begynd at opsamle regnvandet

Et sidste råd er, at du kan begynde at opsamle regnvand for at spare på vandforbruget.

Det kan du blandt andet gøre ved at investere i en regnvandstank eller regnvandsbeholder, der skal installeres i jorden, hvorefter du har mulighed for at genbruge regnvandet. På den måde er du garanteret gratis regnvand til blandt andet toiletskyl, tøjvask, havevanding og så videre, hvorfor det uden tvivl må siges at være en rigtig god investering.

Herudover har du mulighed for at spare helt op til 50% på dit drikkevandsforbrug, og det behøver slet ikke at være så besværligt, som det muligvis godt kan lyde.

Der er nemlig flere løsninger og muligheder at vælge imellem, og du kan eksempelvis blot vælge at placere en regnvandstønde ved siden af dit nedløbsrør, såfremt du ønsker en simpel og nem løsning, der stadig vil give gode resultater. Du kan læse meget mere om at opsamle regnvand her på regnvandstanken.dk. Der finder du også en række løsninger til opsamling af vandet, så det kan genbruges i fx. haven.

Hvis du vil se mere omkring opsamling af regnvand, kan du tjekke denne video ud:

You may also like...