Sådan vælger du den rette ammepude

En ammepude er uundværlig de første måneder. Den kan hjælpe dig med at sidde i gode stillinger, så du ikke får ondt i nakken og ryggen, når du ammer din baby. En ammepude hjælper dig med at holde babyen i en perfekt position, så du ikke skal sidde foroverbøjet eller løfte din baby, når du ammer.

Desuden kan den også give dig god støtte, når du sidder eller ligger. Det kan være svært at vælge den rigtige ammepude, da der findes mange forskellige slags på markedet.

Når du skal købe en ammepude, skal du sørge for at finde en, der:

  • Kan hjælpe med at aflaste din nakke og ryg under amningen
  • Sikrer din baby god støtte og komfort
  • Er nem at holde ren og vaske i vaskemaskinen
  • Har en størrelse, som passer til dine behov. Hvis du ofte har den med, kan den med fordel være lidt lille, og hvis den skal bruges hjemme, kan den være lidt større
  • Har et dejligt fyld, som er blødt og som kan forme sig efter din baby

Hvilket fyld?

Når du skal finde den rigtige ammepude til dig og din baby, er det en fordel at tænke på kemikalier og lignende. Hvis du for eksempel vælger at købe en økologisk ammepude, kan du være sikker på at få en ammepude, som ikke er proppet med farlig kemi, som kan være skadelig for dig og din baby.

en økologisk ammepude kan der ofte være speltkerner. Speltkernerne fungerer godt som fyld, da speltfyldet giver en tyngende følelse, som skaber ro hos både mor og barn.

Du kan også få en ammepude med allergivenlige Fossflakes, som ligeledes er gode for mor og barn. En ammepude med Fossflakes kan let vaskes ved 60 grader, så den bliver ren og klar til brug igen. Hvis der begynder at mangle volumen i ammepuden, kan den let smides i tørretumbleren, så den bliver fyldig og lækker igen.

Ammepuderne kan også fås med fyld lavet af kapok, som er naturfibre af frøhår. Kapok er ligeledes et allergivenligt materiale, som gør det velegnet til fyld i en ammepude. Materialet er meget slidstærkt, og kan derfor holde i mange år.

Ammepuden i kapok kan også let pakkes ned i en kælder eller lignende, da støvmider og diverse bakterier ikke kan leve i materialet.

De økologiske ammepuder finder du ikke alle steder, de kan fx. findes her på nettet.

Hvilken form skal ammepuden have?

Den perfekte form på en ammepude er meget individuelt.

De mest almindelige ammepuder er typisk formet som et C eller i en vinkel. Disse typer ammepuder er gode fordi de er lette at bruge, da de passer godt rundt om kroppen. Ved disse typer puder placeres babyen ofte på den forreste del af puden og den bagerste del af puden placeres under din arm.

En anden populær type ammepude er dem, der er formet som en halvcirkel. Halvcirklen kan let placeres rundt om maven, hvor den kan hjælpe med at løfte og holde babyen, så du ikke belaster nakke og ryg.

You may also like...