Skal man bruge antivirus til sin PC i 2018?

Det korte svar på spørgsmålet om, hvorvidt det er nødvendigt med et antivirusprogram til sin PC i 2018, er ”ja”. Der findes desværre virus derude, som kan angribe og skade softwaren på din PC, og derfor bør du altid beskytte den med et antivirusprogram for så vidt muligt at undgå dette. Heldigvis er der i dag mange nye computere, som allerede har et antivirusprogram installeret.

Det gælder eksempelvis, hvis du gør brug af Windows 10. I dette system ligger der nemlig allerede en række softwareredskaber, som kan beskytte din computer mod virus.

Herunder kan du blive meget klogere på, hvorfor det er vigtigt at have et antivirusprogram i 2018. Du får også viden om, hvor du finder de bedste antivirusprogrammer, hvis ikke du allerede har en computer med et sådant.

Derfor er det vigtigt at have antivirus installeret

Ligegyldig hvor forsigtig du er, når du surfer på nettet, og hvor mange overvejelser du gør dig i forhold til de sider, du besøger, har du risiko for at få virus på din computer. Sammenlign det med at køre bil. De fleste kører med sele, selvom de kører forsigtigt på vejene.

Det er aldrig til at sige, hvornår et uheld kan ske, og derfor er det vigtigt altid at være spændt fast – det samme gælder i forhold til din computer.

Den virus, som i dag kan angribe og skade din computer, kan du ikke se, når du benytter computeren. Virussen ligger gemt, men kan alligevel skade diverse indstillinger og programmer. I dag er det desuden ikke kun traditionel virus, vi bør være på vagt overfor. Også den såkaldte ”malware”, der er et ord for skadelig software, kan ødelægge din computer.

Samtidig kan malwaren stjæle personlige oplysninger fra dig, når du bruger disse på din computer.

Find de bedste antivirusprogrammer

Er din computer endnu ikke beskyttet mod virus og malware, bør du handle med det samme. Skal du ud og købe et nyt antivirusprogram, bør du vide, at din computer aldrig kan blive for sikker.

Gå derfor altid efter det program, som bedst beskytter din computer hele vejen rundt.

Hos E-gear.dk finder du mange forskellige sikkerhedsløsninger til din computer. Kender du ikke ret meget til antivirusprogrammer, er der meget hjælp at hente på denne side. Du bliver nemlig her præsenteret for, hvad de forskellige løsninger indeholder, og hvad de egner sig til.

Et antivirusprogram køber du som regel for en begrænset periode – eksempelvis et år. Når denne periode er slut, kan du vælge at forlænge perioden med en ny pakke, eller du kan skifte over til et andet antivirusprogram.

Der findes naturligvis også løsninger, der er ubegrænsede, og som du derfor kan beholde, så længe du ønsker.

Vær opmærksom på, når du køber et nyt antivirusprogram, om det passer til en Mac-computer eller en PC. Der er nemlig forskel på styresystemerne, og derfor kræver de også forskellige antivirusløsninger. Om et program passer til en PC eller Mac, vil fremgå af produktets specifikationer.

You may also like...