Netflix kårer YouSee til Danmarks bedste bredbånd

Vi bruger det stort set alle sammen, og Netflix er da også den største overhovedet, når det kommer til streamingtjenester, hvilket tydeligt fremgår af den enorme størrelse af brugere, som nu er oppe på 86 millioner abonnenter. Med alle de brugere har Netflix selvfølgelig en masse data, og de kan nu berette om, hvilket bredbånd i Danmark der faktisk klarer sig allerbedst.

Så hvis du vil vide, hvordan din udbyder faktisk præsterer, kan du læse med her, hvor det hele bliver afsløret.

Sådan klarer udbyderne sig

Undersøgelsen fra Netflix er et gennemsnit af de forskellige udbydere, og hvordan de klarer sig, hvorfor det sagtens kan være muligt, at din udbyder klarer sig bedre, der hvor du bor.

Sådan ser resultaterne ud:

  1. YouSee – speed Mbps 4.02
  2. Waoo! (Bredbånd Nord) – speed Mbps 3.97
  3. Waoo! (Fibia) – speed Mbps 3.91
  4. TREFOR – speed Mbps 3.91
  5. Stofa Bredbånd – speed Mbps 3.90

Dette er top 5, og skal der nævnes noget mærkværdigt ved denne, er det, at YouSee løber med sejren, selvom det er kabelnet, mens de tre lige i hælene er fibernet. Andre store spillere på markedet, som dog ligger længere nede på listen, er blandt andet Kviknet samt Fullrate – og specielt Fullrate var måske forventet at ligge lidt højere.

Skal denne undersøgelse endvidere sammenlignes med tidligere år, kan det nævnes, at alle udbydere har oplevet et fald i deres hastighed, hvilket kan skyldes flere elementer, men igen er det ikke nødvendigvis et udtryk for den hastighed, du oplever, hvor du bor. Ydermere er det i denne sammenhæng nødvendigt at tilføje, at der kan være ændringer generelt i Netflix-systemerne, hvilket har medvirket til udviklingen.

Hvor godt skal dit net i virkeligheden være?

Megabyte per sekund eller Mbps er ikke hverdagskost for de fleste danskere, og det er meget muligt, at du faktisk ikke ved, hvad ordet dækker over, og hvor højt det skal være for at være godt. Du er heldigvis langtfra alene, og derfor kommer der her en guide, så du kan få en fornemmelse af, hvad dette fine ord faktisk indebærer.

  • 5 Mbit: Her vil du opleve en del frustration, da din film eller serie med al sandsynlighed vil hakke, stoppe og drille lidt. Det er kort sagt den absolutte smertegrænse, hvis du vil se Netflix, og du skal nok alligevel anskaffe dig noget bedre, hvis du ligger her, da det i mange sammenhænge kan være lidt træls.
  • 10-15 Mbit: Denne hastighed er helt udmærket, hvis du ikke er den mest krakilske, når det kommer til billedkvalitet. Du vil her have en hastighed, som kan trække SD-kvalitet, der kan omregnes til 480p. Det er altså udmærket, hvis du ikke skal se en action-packed film, men en mere stille dokumentar.
  • 50-100 Mbit: Hastigheden her er i den RIGTIG gode ende, og her kan du nu se UHD-kvalitet (Det svarer til 4000p eller 4k). Du vil altså her få en bedre filmoplevelse, som virkelig sparker igennem på kvaliteten. Men skal du opleve dette, er det nødvendigt, at du har en skærm, som faktisk kan klare dette. Dog kan de fleste nye skærme det.
  • 100-1.000 Mbit: Denne hastighed giver dig adgang til det ypperste, du kan få. Den absolut bedste oplevelse som forbruger.

Dette var et overblik over de udbydere, som klarer sig bedst i gennemsnit, samt en lille guide, der kan give dig et indblik i, hvad du skal kræve af dit internet, når du skal se film eller serier.

You may also like...