Så meget kan du spare med en luft-til-luft varmepumpe

Det kan være et svært valg, når du skal bestemme dig for, hvordan du skal varme dit hus op. Rigtig meget peger dog på, det kan være en smart løsning at vælge en varmepumpe – både hvis du skal have en nyt hus eller skifte din nuværende varmeløsning.

Læs med her og se, hvor meget du kan spare.

En varmepumpe er smart, fordi den udnytter ressourcerne bedst muligt.

Dvs. den tager varmen fra jorden eller udeklimaet og putter det ind i dine radiatorer. Den kan også overføre varmen direkte ved at blæse det ind i huset fra pumpen selv.

Forskellige typer

Der er rigtig gode muligheder for at spare mange penge, hvis du vælger at anskaffe dig en varmepumpe til dit hus. Selvom du måske har været vant til en anden varmeløsning i mange år, bør du måske undersøge, om det kan svare sig at skifte til en varmepumpe, som både kan hjælpe på din pengepung og på miljøet. Særligt hvis du ikke har mulighed for fjernvarme, kan det være en rigtig god løsning for dig.

Varmepumper fås i forskellige slags, og de tjener typisk også nogle forskellige formål.

Det er blandt andet:

 • Varmepumpe til jordvarme.
  Denne varmepumpe er god til et helårshus, da den både giver rigtig god varme i forskellige rum og en masse varmt vand i bruseren. Det er den dyreste type af varmepumpe, når du skal anskaffe den til dit hus, men til gengæld vil du også kunne spare rigtig mange penge på dit forbrug.
 • Luft til land-varmepumpen.
  Denne pumpe er også god til et helårshus, og den skaffer ligesom jordvarmepumpen god varme i rummene og kan varme vandet op efter behov.
  Pumpen er lidt billigere at anskaffe, og besparelsen er ligeledes en smule mindre end ved jordvarmen. Se en grundig guide om luft-luft pumper her.
 • Luft til luft-pumpen.
  En løsning som typisk fungerer som et supplement til en anden opvarmningsform. Kan dog også fint bruges som fuld opvarmning i et sommerhus.
  Disse varmepumper har typisk en automatisk 8-graders funktion, som kan holde sommerhuset på en bestemt temperatur i de ubeboede måneder. Denne pumpe kan ikke spare dig for helt samme mængde energi, da den ikke er så kraftfuld. Til gengæld er den også rigtig billig i anskaffelsen, og den kan typisk fås ned til et par tusinde kroner.

Se en video fra energistyrelsen om besparelsen

Bedre for miljøet

Når man sammenligner varmepumper med andre energiformer, er der ikke megen tvivl om, at det er en god måde at skåne miljøet. Hvis du fx har brugt oliefyr, vil du skrue et godt stykke ned for dit forbrug, og du kan derfor også skrue lidt op for den gode samvittighed.

En varmepumpe er selvfølgelig en investering, som koster lidt i starten, men du tjener hurtigt dine penge ind igen.

Vil du læse mere om varmpumper, kan du besøge denne side. Her kan du beregne, hvor meget du kan spare ved at anskaffe dig en pumpe, og du kan se en video med en familie, som har skiftet fra et oliefyr til en varmepumpe med stor succes.

You may also like...