Hvordan vælger jeg den rette maling til mit hjem?

At male sin bolig kan være en større opgave end som så. For det handler ikke blot om at købe en maling og gå i gang. Der er flere overvejelser i forbindelse med et malerprojekt, og det kan somme tider være lidt af en mundfuld. Vi har selvfølgelig sørget for, at du ikke er helt på bar bund, når du skal i gang med malerarbejdet. 

Her finder du en guide til, hvordan du vælger den helt rigtige maling. Vi guider dig i forskellige glanstyper og farver, så du kommer hjem med det helt rigtige. Der er stor forskel på, hvad der er godt at gøre i de forskellige rum. Alt det bliver du klogere på lige her.

 

Mange forskellige typer af maling


Når det kommer til maling, så er der nok at vælge imellem. Faktisk har du muligheden for at få noget nær alle farver, hvis blot din farvehandler kan blande det til dig. Maling produceres ud fra en base, hvori der bliver blandet koncentreret farve i. Det hele sker ved hjælp af en maskine, der kan dosere det hele meget præcist. 

Når du skal have malet derhjemme, så skal du først og fremmest overveje, om du ønsker at stå med opgaven selv. I mange tilfælde kan det være en fordel at få en hjælpende hånd fra en professionel. Så kan du være sikker på et resultat, der står knivskarpt. Hos colego.dk kan du få tilbud fra malere, der er klar til at løfte opgaven. Så kan du bruge tiden på alt det andet, du også skal have styr på.

 

Stor forskel på forskellige glanstyper

Maling kommer ikke kun i forskellige farver. De kommer også med forskellige styrker af glans. Når vi taler om glans, handler det om malingens udtryk, når den er tør. Vælger du en mat maling, så har den en lav glans. Det vil give dig et mat udtryk på væggene. Den matte farve reflekterer lyset i mindre grad, end hvad en med en højere glans gør. 

Jo højere glans, desto mere skinnende vil dine vægge blive. Der er selvfølgelig en grænse for, hvor høj glans du kan få. Ofte kan det være en fordel at vælge en hvid maling med en lidt højere glans. Det giver et flot udtryk og en fornemmelse af spejling i rummet. Når det kommer til farver, vil det være to vidt forskellige udtryk, alt efter om du vælger en mat eller højglans maling. En højglans kan ofte holde til mere end den matte version.

 

Sådan vælger du den rigtige farve

 

Farvevalg kan også være noget af en mundfuld med alle de muligheder, du har i dag. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor du skal male henne. Skal du male i stuen, kan det være en fordel at vælge lyse, neutrale farver som hvid eller beige. En beige vægfarve vil tilføje en smule mere ro til rummet, men du skal samtidig være sikker på, at den spiller sammen med dine møbler. Du kan have som tommelfingerregel, at hvis du har mange farver i stuen, kan det være godt med neutrale vægge. 

Skal du male i soveværelset? Så kan det være en god idé at overveje en farve på dine vægge. Du kan enten vælge at male en enkelt væg eller hele rummet. Når det kommer til farver, så vil de lyse farver udsende mere energi. Det betyder for dig, at du kan få en bedre nattesøvn i et rum med mørkere vægge. Du kan med fordel gå efter nogle støvede nuancer i grøn eller blå.

 

Prøv dig frem

Selvom du måske har en klar idé om farverne til væggene, kan det altså være en god løsning af prøve sig frem. Somme tider bliver du overrasket både positivt og negativt, når du afprøver farverne på væggen. Få nogle forskellige farveprøver fra din forhandler og mal med dem på væggene. På den måde kan du også sammenligne de forskellige farver med hinanden. God fornøjelse. 

You may also like...